меню скрий менюто

РУСЕНСКИ УЧЕНИЦИ БОЯДИСАХА ВЕЛИКДЕНСКИ ЯЙЦА – ДАРЕНИЕ ЗА ВЪЗРАСТНИ И БОЛНИ ХОРА

На 13 април 2017 г., Велики четвъртък, поканени от Негово Високопреосвещенство Русенския митрополит Наум, деца от различни възрасти, придружеи от учители и родители, се събраха в двора на катедралния храм „Св. Троица”, за да боядисат традиционните Великденски яйца.

Малчуганите бяха посрещнати от прот. Алеко Рачев и дякон Недялко Димитров, които с духовна радост и внимание им обясниха значението на дните от Страстната седмица. С усърдие и търпение децата боядисаха и украсиха десетки сварени яйца, предназначени за дарение на Дом „Милосърдие” – Русе, където са приютени за социално обгрижване възрасни хора и хора с физически увреждания.

В детската радост се включи и Негово Високопреосвещенство митрополит Наум, който похвали малчуганите за тяхното старание, а в края на творческата им работа ги възнагради със скромни подаръци. В края на празничната среща всички си направиха снимка за спомен.

В следобедните часове на деня боядисаните яйца и Великденски козунаци бяха предоставени на ръководството на Дом „Милосърдие”, с благословението и молитвените благопожелания на Епархийския архиерей.

Снимки: Атанас Димитров – АтаДим

13.04.2017 | Новини |