меню скрий менюто

АРХИЕРЕЙСКО БОГОСЛУЖЕНИЕ В ГРАД БЯЛА

На 27 юли 2016 г., когато Православната ни църква чества паметта на св. вмчк Пантелеймон, Негово Високопреосвещенство Русенски митрополит Наум отслужи св. литургия в параклиса „Св. Пантелеймон” в гр. Бяла. На Архиерея съслужиха свещ. Серафим Великов, председател на църковното настоятелство и дякон Недялко Димитров.

В края на св. литургия, Негово Високопреосвещенство произнесе кратко слово, поздравявайки всички с празника, като насърчи усърдието на отец Серафим Великов, полагащ прецизни грижи за Божия дом и особено внимание към вярващите.

След това владиката извърши водосвет, поръси богомолците за здраве с осветената вода и благослови многообразните рибни ястия и жито приготвени от християните за традиционната обща трапеза.

Поради неудобството на съществуваща сграда в която днес се помещава храм-параклис „Св. Пантелеймон”, с благословението, настойчивостта и съдействието на Негово Високопреосвещенство митрополит Наум в кв. Гара Бяла на гр. Бяла в най-скоро време ще започне изграждането на нов храм, посветен на св. Пантелеймон, който да удовлетворява духовните потребности на местното население.

 

28.07.2016 | Новини |