меню скрий менюто

БЕСЕДА НА ОТЕЦ НИКОЛАЙ САХАРОВ В РУСЕ

На 8 юни 2017 г., с благословението и по покана на Негово Високопреосвещенство Русенски митрополит Наум, в град Русе се проведе беседа с гост-лектора йеромонах Николай Сахаров на тема „Църквата и съвременното общество“.
На събитието присъстваха свещеници и над 80 миряни от различни енории. Те изслушаха представянето на темата с интерес, след което задаваха множество въпроси, които касаят Църквата и съвременното ни общество.
Йеромонах Николай Сахаров е роден през 1966 г. в Русия. През 1986 г. получава диплома за преподавател по теория на музиката, но решава да поеме по пътя на пастирското служение. През 1997 г. завършва магистърска степен по теология в Оксфордския университет, а през 1999 г. става доктор по богословие към същия университет с дисертационния труд на тема „Богословието на архим. Софроний“. През 2001 г. е подстриган за монах и е ръкоположен в свещенически сан. Живее в православния манастир в Есекс, Англия, и е племенник на стареца Софроний Сахаров.
От 2004 г. е гост-преподавател в Кеймбриджския православен институт, където изнася лекции по Нов Завет и по история на руската религиозна мисъл на XIX и XX век; изнася лекции още в Есекския университет във Великобритания и в Московската духовна академия. Автор е на няколко книги и на множество богословски статии, публикувани на английски, руски и френски.

11.06.2017 | Новини |