меню скрий менюто

БЛАГОДАРСТВЕНО ПИСМО

ДО
НЕГОВО ВИСОКОПРЕОСВЕЩЕНСТВО
РУСЕНСКИ МИТРОПОЛИТ НАУМ
ВАШЕ ВИСОКОПРЕОСВЕЩЕНСТВО,
Неделният ден на 26 септември 2021 г. ще остане вписан в историята на Епископията на Александрия и Телеорман и на св. Манастир „Пантократор“ от община Дръгънещ-Влашка, окръг Телеорман, с право ден на увенчаване на изключителните трудове и усилия, от последните 6 години, по изграждане, благоукрасяване и обзавеждане с потребното на голямата църква на този свят манастир, намиращ се под покрова на св. апостол и евангелист Йоан Богослов и на св. Мироносици, чрез освещаването му.
Радостта на монашеското братство, на ктиторите и поддръжниците на реализирането на този проект, но и на множеството благоверни християни, които посещават този манастир бе сугуба и от участието на Ваше Високопреосвещенство при отслужване чина на освещаването и на тържествената св. Литургия в този красив есенен ден.
Затова, с дълбоко признание, Ви благодарим за проявения труд, за да бъдете редом с нас в това уникално събитие от живота на този манастир и на Нашата Епископия и да служите съборно, заедно с другите Високопреосвещени и Преосвещени Отци в това възвишаващо събитие.
Усърдно молим Преблагия Бог да Ви въздаде за проявените любов и труд и да Ви обдари с дългоденствие, с мир, здраве и изключително удовлетворение в светото архиерейско служение.
С особено почитание и братско прегръщане в Христос Иисус, нашия Господ,
ГАЛАКТИОН
† ЕПИСКОП НА АЛЕКСАНДРИЯ И ТЕЛЕОРМАН
27 септември 2021 г.
26.09.2021 | Новини |