меню скрий менюто

ВЪЗПИТАНИЦИ НА НЕДЕЛНОТО УЧИЛИЩЕ В РУСЕ ПОСЕТИХА ГРАД ВАРНА

Като награда за успешното приключване на учебната година, с благословението на Негово Високопреосвещенство Русенски митрополит Наум, 22 деца от Неделното училище при храм „Света Троица“ – Русе получиха подарък, еднодневна екскурзия до град Варна. Заедно с някои родители и преподавателката-богослов Ана-Мария Димитрова, малчуганите най-напред се поклониха в катедралния храм „Успение Богородично“.

По-късно те разгледаха открития от цар Борис III през 1932 г. „Аквариум Варна“ и колекцията от сладководни и морски обитатели, представени в естествената им среда, както и експозиции, показващи флората, фауната и специфичните особености на Черно море. Децата посетиха Военноморският музей, където научиха, че неговото начало е поставено в град Русе през 1883 г., като следствие от създадения там военен флот на новоосвободеното българско Княжество.

Децата получиха вкусен обяд в атрактивния ресторант-кораб (макет на галеон от XV век), построен в реални размери на варненския вълнолом, а след почерпката времето беше посветено на игри и весели занимания на плажа и във водата.

 

13.06.2018 | Новини |