меню скрий менюто

В ДЕНЯ НА СВ. ЙОАН РИЛСКИ ДЕСЕТКИ ХРИСТИЯНИ ПОЗДРАВИХА НЕГОВО ВИСОКОПРЕОСВЕЩЕНСТВО МИТРОПОЛИТ НАУМ ЗА РОЖДЕНИЯ МУ ДЕН

На 19 октомври 2016 г., когато Българската православна църква чества паметта на всебългарския закрилник св. Йоан Рилски Чудотворец, Негово Високопреосвещенство Русенски митрополит Наум отслужи св. литургия в катедралния храм „Св. Троица” – Русе в съслужение с архиерейските наместници от Тутракан, Разград и Попово, свещеници от епархията и дякони.

В началото на богослужението, владиката отличи с офикията „Протойерей” свещ. Димитър Димитров от гр. Русе.

Десетки християни от различни краища на страната бяха дошли в храма за да присъстват молитвено на св. литургия и да поздравят митрополит Наум с рождения му ден.

Тук бяха и представители на Румънската православна църква, които поднесоха благопожелания от името на Румънския патриарх Даниил и архиереи от Румънската патриаршия.

От името на Епархийския съвет при Русенската митрополия поздравление и красив букет бе поднесен от прот. Светослав Георгиев, който пожела на архиерея дългогодишно благословено служение на св. Църква и още по-големи успехи в епархийското дело.

Негово Високопреосвещенство благодари на всички духовници и миряни за вниманието и благопожеланията към него, като пожела молитвеното застъпничество на св. Йоан Рилски да бъде с всички.

 

Снимки: Атанас Димитров – АтаДим

19.10.2016 | Новини |