меню скрий менюто

Г-Н ИГНАТ КАНЕВ ПОСЕТИ ОБНОВЕНАТА МУЗЕЙНА ЕКСПОЗИЦИЯ НА РУСЕНСКАТА МИТРОПОЛИЯ

Гостуващият в България г-н Игнат Канев, бизнесмен от Канада и щедър дарител на родния си край и на различни културно-просветни институции в Русе и областта, на 28.09.2016 г. посети катедралата „Св. Троица” в гр. Русе.

С благословението на Негово Високопреосвещенство Русенски митрополит Наум той бе посрещнат в църковния двор от прот. Алеко Рачев и дякон Орлин Янчев. Г-н Канев, придружен от съпругата си, свои близки и проф. д-р Христо Белоев – председател на Общинския съвет – Русе и председател на Общото събрание на Русенския университет, се поклони в катедралния храм, след което с особен интерес гостите разгледаха обновената музейна експозиция на Русенската митрополия.

Кратка беседа за историята на епархията и представените експонати в музея направи прот. Алеко Рачев, който благодари на гостите за проявеното внимание, предаде им сърдечните поздрави и благословение на митрополит Наум, и подари на всички за спомен и благословение икони с чудотворния образ на св. Богородица от трите ставропигиални манастира в България.

 

29.09.2016 | Новини |