меню скрий менюто

ДИПЛОМАТИЧЕСКО ПОСЕЩЕНИЕ В ПРЕСТОЛНИЯ ГРАД РУСЕ

На 29 март 2018 г. Нейно Превъзходителство д-р Наргиз Гурбанова, посланик на Азеребейджан, гостува в град Русе и посети митрополитската катедрала „Св. Троица”. Там, тя бе посрещната от ик. Алеко Рачев, който я приветства от името на Негово Високопреосвещенство Русенския митрополит Наум и й разказа за историята на храма и Русенската (Доростоло-Червенска) епархия.

Д-р Гурбанова бе особено впечатлена и от експонатите в Музейната експозиция на Русенската митрополия, като от своя страна също сподели за някои моменти от историята на християнството в Азербайджан и традиционната толерантност между всички религии и етноси в страната.

 

Отец Алеко Рачев поднесе на Нейно Превъзходителство скромен подарък от името на Негово Високопреосвещенство, както и брой от епархийския вестник „Вяра и живот”, посветен на празника Благовещение, с благодарност за вниманието й към Русенската св. митрополия.

Д-р Гурбанова също поднесе дар с типични азербайджански символи, като комплимент към митрополит Наум, пребиваващ на заседание на Св. Синод в София, и благодарност за сърдечното гостоприемство.

 

 

31.03.2018 | Новини |