меню скрий менюто

Митрополит Наум отслужи св. литургия в с. Благоево

На 22 май 2016 г. Негово Високопреосвещенство Русенски митрополит Наум отслужи св. литургия в храм „Рождество Богородично-Св. Георги“ в с. Благоево, Разградско. На архиерея съслужиха: прот. Цоньо Цонев, енорийски свещеник на селото, прот. Цоньо Илиев и дякон Орлин Янчев, а песнопенията на клира се изпълняваха от дякон Недялко Димитров и Милен Бакалов.

След литургията, митрополит Наум се обърна към богомолците с топли думи, като им благодари за поканата и радушното посрещане в Благоево, където от незапомнено време не е служил архиерей. Всички присъстващи изчакаха с търпение, за да поздравят Негово Високопреосвещенство и да получат благословението му, а някои имаха и възможност да поговорят с митрополита по вълнуващи ги въпроси. Сред присъстващите бе и г-н Михаил Тодоров, народен представител от региона.

През последните години в храм „Рождество Богородично-Св. Георги“ е извършен частичен ремонт, със съдействието на църковния настоятел г-н Дарин Дончев и със средства от Дирекция „Вероизповедания“ към МС, а мнозина хора от селото продължават да събират дарения, за да подпомогнат църковните нужди.

 

23.05.2016 | Новини |