меню скрий менюто

Митрополит Наум раздаде наградите на 15-то издание на конкурса „Бог е любов“

На 7 юни 2016 г. на тържествена церемония в мраморната зала на ставропигиалния Бачковски манастир бяха раздадени наградите на учениците, отличени в Националния конкурс „Бог е любов“, организиран от Министерството на образованието.

Талантливите деца от 1 до 12 клас от цялата страна получиха грамотите и подаръците си от Негово Високопреосвещенство Русенски митрополит Наум. В словото си към учениците, техните родители и учители владиката подчерта важността на конкурса, който насочва вниманието на децата към Божията любов и нейните прояви в живота на хората. Митрополит Наум отбеляза, че тази година конкурсът „Бог е любов“ отбелязва и един свой малък юбилей – 15 години творчески усилия, през които всеки участник е намерил по нещо, което да го вдъхнови с Божията любов. „Всички деца, които участват в този конкурс, са получили допълнителна подготовка в усвояването на православната вяра – в часовете по религия, в кръжоци или енорийски училища. Плодовете на тази подготовка и самоотвержените усилия на техните учители са видими в техните прекрасни творби“, каза владиката.

Наградените деца получиха различни подаръци, осигурени от Бачковския манастир, а  архим. Симон, игумен на св. обител,  също приветства учениците, като им разказа за богата история на манастира. Бачковският манастир осигури подслона и храната за децата, родителите, учителите и гостите, участвали в тържественото събитие.

В церемонията по награждаването взеха участие Коста Костов, експерт от Министерство на образованието, проф. Иван Желев, председател на комисията, оценила творбите, Росица Георгиева, член на комисията и експерт по религия в РИО-Русе, Асен Василев, ст. експерт в РИО-Пловдив, и Нели Спасова, ст. експерт по изкуствата в РИО-Пловдив.

08.06.2016 | Новини |