меню скрий менюто

НА ГОСТИ В МУЗЕЯ НА РУСЕНСКАТА МИТРОПОЛИЯ

Негово Високопреосвещенство Русенският митрополит Наум получи мило писмо от учениците от  4 „б” клас на ОУ „Иван Вазов”, със следния текст:

„С нетърпение очаквахме посещението на музея на Русенската митрополия. В студения зимен ден, отец Алеко Рачев ни посрещна с ведрата си усмивка и ни покани в добре затопленото помещение. Експозицията провокира интереса и любопитството ни. Слушахме с интерес обясненията за изложените експонати и църковни реликви, които бяха нещо ново  за нас, нещо което не бяхме виждали до сега и затова породиха много въпроси. Интересувахме се за старите книги, за иконите, за релефните ореоли, за малките лъжички, за църковните одежди, за разрушения храм „Всех Святих”, и за старите владишки сандъци-ракли за одежди, а отец  Алеко ни отговаряше търпеливо, с благ глас. Взехме си довиждане.

Благодарим Ви, отец Алеко,  за вниманието и наученото, но обещаваме, че пак ще дойдем, за да разгледаме по-подробно храма отвътре и да се запознаем с историята му.

Благодарим  на Негово Високопреосвещенство Русенския митрополит Наум  за подаръците и благословението да се насладим на приятната духовна обстановка.

С уважение: учениците от  4 „б” клас на ОУ „Иван Вазов”,

с класен ръководител Стефка Лазарова”

4 „б” клас, ОУ „Иван Вазов”

03.03.2017 | Новини |