меню скрий менюто

ПОД ПАТРОНАЖА НА РУСЕНСКИЯ МИТРОПОЛИТ НАУМ СЕ ПРОВЕДЕ ЧЕСТВАНЕТО НА 120-ГОДИШНИНАТА ОТ СЪЗДАВАНЕТО НА ГИМНАЗИЯТА ПО ОБЛЕКЛО „НЕДКА ИВАН ЛАЗАРОВА” – РУСЕ

На 5 декември 2016 г. в голямата зала на Доходното здание в Русе се проведе честването на 120-годишнината от създаването на Професионалната гимназия по облекло „Недка Иван Лазарова” – Русе, преминало под патронажа на Негово Високопреосвещенство Русенския митрополит Наум.

Празничната програма стартира с кратък исторически обзор на историята на училището, след което множеството зрители изпълнили залата имаха възможността да са насладят на прекрасен ревю-спектакъл, подготвен от учениците. На сцената бяха показани различни колекции от облекла, представящи модата от миналото, настоящето и бъдещето, изработени от децата.

Официални гости на тържеството бяха: Негово Високопреосвещенство Русенски митрополит Наум, г-н Христо Белоев, председател на Общинския съвет – Русе, г-жа Велизара Пенчева, ректор на Русенския университет „Ангел Кънчев” и др.

Директорът на гимназията инж. Диана Иванова поздрави всички присъстващи с празника, като пожела на учителите и учащите се да бъдат все така трудолюбиви и всеотдайни в заниманията си.

06.12.2016 | Новини |