меню скрий менюто

ПОКЛОННИЧЕСКО ПЪТУВАНЕ ДО ИСТАНБУЛ ПО ВРЕМЕ НА ПРАЗНИКА НА ЛАЛЕТО (3-7 април 2019 г.)

wikipedia.org, Author: Alexxx1979

 

 

1-ви ден: Русе – Истанбул – 590 km
Отпътуване от Русе в 21,00 ч. от ул. Хан Аспару
х 1 

2-ри ден: Пристигане в Истанбул около 9.00 ч. Обиколка на европейската стара част на Истанбул с местен екскурзовод на български език: Хиподрумът; църквата-музей Света София, Синята джамия. Настаняване в хотела около 14,00 ч. Свободно време за посещение на покрития пазар Капълъ чарши или Египетския пазар. 18,00 ч. вечерна разходка в града край Златния рог. Вечеря. Нощувка.

3-ти ден: Закуска. С лицензиран екскурзовод на български език посещение на двореца Топ Капъ – център на властта в османската империя от XV в. до XIX. Свободно време за обяд. Посещение на Цистерна на базиликата, която е най-голямото и добре запазено покрито водохранилище за питейна вода в Истанбул, приличащо на дворец. Едно от имената, с което цистерните се назовават е „Потъналият палат“. То е построено от император Юстиниан I през 532 – 542 г. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

4-ти ден: Разходка с местен екскурзовод и посещение на азиатската част на Истанбул през Босфора и връщане на площад Ататюрк, кв. Таксим. Свободно време за обяд. Посещение на църквата „Свети Стефан“ известна като Желязната църква. Туристическа програма по желание. Вечерна разходка в града. Нощувка.

5-ти ден: Закуска. Освобождаване на хотела. Разходка до парка ЕМИРГАН (парка на лалетата) – Едно от най-красивите места в Истанбул, особено през пролетта – сезонът на лалетата. Фестът започва още в края на март и обръща традиционната европейска представа за нидерландското цвете. Оказва се, че гордостта на Холандия е всъщност емигрант от Балканите. Луковиците на лалето са пренесени до Ниската земя от Османската империя по времето на Сюлейман Великолепни през XVI век. Търговците от известния Египетски пазар, които продават и луковици от десетки сортове, твърдят, че някога много отдавна лалето било на кантар със златото. След уникалната разходка, отпътуване за България. По маршрута разглеждане на Одрин. Пристигане късно вечерта.

Цена: 275 лв.

Цената включва:
◘ транспорт с луксозен автобус;
◘ 3 нощувки със закуски в хотел*** (при настаняване в двойна или тройна стая)
◘ обиколка на Истанбул
◘ екскурзовод за Истанбул на български език
◘ пътни такси и паркинг
◘ медицинска застраховка
◘ придружител от фирмата

Цената НЕ включва:
× входни такси за църквата Света София (10$), двореца „Топ Капъ“ и съкровищницата към двореца (60 tl), Базилика – водохранилище (20 tl)
× входни такси и билети за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание и градски транспорт
× разходи от личен характер

 

За записване и допълнителна информация:
+359 889 869 301 – Маруся Цветанова – ръководител група
Милен Бакалов – историк, богослов
† Русенска митрополия

Забележки:
Екскурзията се осъществява при записани минимум 45 туриста

Валутeн курс: 1 лв = 0.32 TL
Намаления за деца:
от 2 год. до 12 год. при настаняване на допълнително легло с 2-ма възрастни – отстъпка 50 лв.

29.01.2019 | Поклонничество |