меню скрий менюто

ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ НА НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ БЕ СРЕД ГОСТИТЕ, ДОШЛИ ДА ПОДНЕСАТ УВАЖЕНИЕТО СИ КЪМ МИТРОПОЛИТ НАУМ НА ОФИЦИАЛНИЯ ПРИЕМ НА РУСЕНСКАТА СВ. МИТРОПОЛИЯ

На 19 октомври 2016 г. се състоя традиционния официален прием на Русенската митрополия, обединил десетки граждани, представители на различни вероизповедания, политици, общественици, представители на бизнеса, учители и културни дейци от епархията.

Специален гост на тържеството бе г-жа Цецка Цачева, председател на българския парламент. Да уважат владиката дойдоха: архим. Филип Василцев, официален представител в България на Московския и на цяла Русия патриарх Кирил, областни управители, депутати, кметове на общини, общински съветници, журналисти, представители на Католическата църква и мюсюлманското вероизповедание и др.

След кратко приветствие от страна на Негово Високопреосвещенство Русенски митрополит Наум, всички присъстващи имаха възможността да поздравят владиката с празника на св. Йоан Рилски, както и с неговия рожден ден.

Г-н Кунчо Кунчев, управител на „Общински пазари” ЕООД – Русе изненада владиката с бутикова торта във формата на архиерейска корона, която митрополит Наум обяви, че ще сподели с децата от Неделното училище при русенската катедрала.

Негово Високопреосвещенство поднесе на всеки от гостите си малък дар за спомен, като благодари на гостите си за уважението към БПЦ и вниманието към скромната му личност.

20.10.2016 | Новини |