меню скрий менюто

ПРИВЕТСТВИЕ НА РУСЕНСКИЯ МИТРОПОЛИТ НАУМ КЪМ ЖЕНИТЕ-ОБЩЕСТВЕНИЧКИ ОТ ГРАД РУСЕ, ГОСТУВАЛИ В РУСЕНСКАТА СВ. МИТРОПОЛИЯ, ПО ПОВОД ПРЕДСТОЯЩОТО ОТБЕЛЯЗВАНЕ НА ПРАЗНИКА БЛАГОВЕЩЕНИЕ – ДЕН НА ЖЕНАТА ХРИСТИЯНКА, 23.03.2017 г.

Уважаеми дами, представители на различни сфери от обществения живот на престолния ни град Русе,

За поредна година с духовна радост Ви посрещаме в Русенската света митрополия, по повод предстоящото отбелязване на празника Благовещение, който Църквата ни приема и като Ден на жената-християнка.

Радостни сме, че и с вашата подкрепа и съпричастност, през изминалата година с взаимни усилия успяхме да реализираме редица благородни инициативи, чрез които се постарахме да бъдем в помощ на страдащите и нуждаещите се.

Както не веднъж сме подчертавали, в днешния модерен свят на секуларизация, като че ли именно Вие жените сте призвани да бъдете онзи морален стожер в обществото и семейството, който да опази християнските традиции и култура, възпитавайки подрастващото поколение българи в добродетелност, хуманност и патриотизъм.

Като Ви благодарим за вниманието и искрената отзивчивост, която  проявявате към скромната ни личност и дейността на Русенската св. митрополия, Ви благопожелаваме здраве, многолетие и успех във всяко добро начинание!

За молитвен спомен от днешния ден приемете един мил поздрав и  символични дарове, подготвени с голямо старание от нашите малки приятели – учениците от 3 „в” клас на Основно училище „Иван Вазов” – Русе.

 

23.03.2017 | Новини |