меню скрий менюто

РОЖДЕСТВЕНСКИ ПРИЕМ ЗА ОБИЧНИТЕ В ГОСПОДА ДУХОВНИ ЧАДА

И през настоящата година, в деня на Христовото Рождество, Негово Високопреосвещенство Русенският митрополит Наум посрещна в салона на митрополията си множество духовници и християни и техните деца.

В непринудена обстановка присъстващите поздравиха владиката и имаха възможност да побеседват с него по различни въпроси, а малчуганите получиха от митрополита коледни подаръци с благословение да бъдат здрави, ученолюбиви и послушни деца.

Рождественският прием в Русенската митрополия води началото си още от първия екзархийски Доростоло-Червенски митрополит Григорий, а традицията е била продължена и от неговите приемници по катедра – Доростоло-Червенските митрополити Василий и Михаил. По време на комунизма тази практика е прекъсната, а митрополитското служение на дядо Софроний е белязано от множество трудности и тежки за Църквата моменти.

През 2014 г. Негово Високопреосвещенство Русенският митрополит Наум възобнови редица от социално-благотворителните и културно-просветните инициативи на Русенската митрополия, които са свързани най-вече с желанието да се общува с християните повсеместно, като се обръща внимание на техните битови нужди и духовното им развитие и възрастване.

25.12.2016 | Новини |