меню скрий менюто

РОЖДЕСТВЕНСКО ПОСЛАНИЕ на Негово Високопреосвещенство Русенския митрополит Наум

„И рече им Ангелът: … ето, благовестя ви голяма радост,
която ще бъде за всички човеци; …
днес ви се роди в града Давидов Спасител,
Който е Христос Господ“
(Лука 2:11)

Възлюбени в Господа чада на св. ни Църква,
Дивното ангелско благовестие, което в тихата и свята нощ на Рождеството първи чуха витлеемските пастири, отново отеква из целия свят и носи радост и утеха за всяко Христолюбиво сърце. Ражда се Божият Син, Богочовекът Христос, а с Него в нашия свят идва и нашето спасение. Защото чрез Христос за цялото човечество изгряха светлина и живот вечен. Живот, който извира от самия Източник на живота (Иоан 4:14) и който Всещедрият Бог е определил за човешкия род от самото начало, сътворявайки ни по Своя божествен образ, на който ни е и призовал да се уподобяваме (Бит. 1:26-27).
Нека предстоящите дни, посветени от Църквата на празнуването на Рождеството на нашия Спасител, бъдат за всички нас светли и радостни, мирни и благословени. Нека светлината, изгряла в нашия свят с раждането на Богомладенеца, огрява през тези дни и през всички дни от живота ни нашите сърца и души, нашите домове и нашите храмове, в които с чисти сърца да продължаваме с благодарност да служим на Онзи, Който дойде заради нас и Който и досега пребъдва сред нас (Мат. 18:20) – за да имаме ние живот и да имаме този живот „в изобилие“ (Иоан 10:10).
В светлите дни на Рождество Христово отечески приветстваме всички вас, в родината ни и извън нейните предели, като молитстваме от Всеподателя за всяко християнско сърце и за всеки християнски дом мир, благоденствие и спасение.
Благодатта и мирът на идващия днес в нашия свят Богомладенец, и общението в Светия Дух бъдат с всички нас. Амин!

Честито Рождество Христово!

23.12.2018 | Новини |