меню скрий менюто

РУСЕНСКИЯТ МИТРОПОЛИТ НАУМ БЕ ОФИЦИАЛЕН ПРЕДСТАВИТЕЛ НА БПЦ НА ЧЕТВЪРТАТА ПРАВОСЛАВНА СРЕЩА В ГРАД ЯШ, РУМЪНИЯ

По решение на Св. Синод на БПЦ и по лична покана от страна на Негово Блаженство Румънския патриарх Даниил, Негово Високопреосвещенство Русенски митрополит Наум взе участие в Четвъртата православна среща в гр. Яш, Румъния, провеждана от 1 до 4 септември 2017 г.

Поради неотложните си ангажименти, свързани с предстоящото освещаване на храм „Всех Святих” в Русе, Негово Високопреосвещенство нямаше възможността да пристигне за откриването на срещата, станало на 1 септември, на което присъстваха над 6000 младежи от Европа, Русия и Украйна, като се включи в празничната програма от следващия ден.

На 3 септември 2017 г. митрополит Наум взе участие в съборната св. литургия в гр. Яш, където му бе отредено едно от първите места по страшинство, сред гостуващите архиереи от Поместни православни църкви.

След богослужението владиката имаше възможност да се срещне и разговаря с  голямата група православни младежи от България, взели участие в Срещата, като за спомен от празника всички направиха обща снимка за спомен.

Негово Високопреосвещенство Русенският митрополит Наум получи от Негово Блаженство патриарх Даниил възпоменателни подаръци за молитвен спомен и уверения в неговата братска в Христа обич и най-добри приятелски чувства.

03.09.2017 | Новини |