меню скрий менюто

РУСЕНСКИЯТ МИТРОПОЛИТ НАУМ ГОСТУВА НА РУМЪНСКИЯ ПАТРИАРХ ДАНИИЛ

От 25 до 27 октомври 2016 г., по лична покана от Румънския патриарх Даниил, Негово Високопреосвещенство Русенски митрополит Наум бе специален гост на Румънската патриаршия.

По поръчение на Негово Блаженство, на 23 октомври 2016 г. митрополит Наум отслужи св. литургия в руския храм „Св. Николай” в Букурещ, а на Димитровден взе участие в съборната св. литургия, отслужена на патриаршеския площад в румънската столица, с участието на архиереи и гости от Поместни православни църкви.

В словото си към патриарх Даниил, митрополит Наум благодари за братската обич и внимание от страна на предстоятеля на Румънската православна църква, проявени за пореден път към него, като в знак на признателност му връчи почетното отличие на Русенската св. митрополия – орден „Св. Димитър Басарбовски” – първа степен, с грамота.

Патриарх Даниил благодари сърдечно на владиката за наградата и топлите думи, подчертавайки, че митрополит Наум е един от най-дейните и предприемчиви български архиерей, който е и добър приятел на Румънската православна църква и румънския народ.

Снимки: Румънска патриаршия

 

29.10.2016 | Новини |