меню скрий менюто

РУСЕНСКИЯТ МИТРОПОЛИТ НАУМ УЧАСТВА В МЕЖДУНАРОДНА КОНФЕРЕНЦИЯ В РУМЪНСКАТА СТОЛИЦА

По покана на Негово Блаженство Румънския патриарх Даниил на 7 и 8 юни 2019 г. Негово Високопреосвещенство Русенски митрополит Наум участва в Международна конференция в Букурещ, посветена на отношенията между държава и религиозни вероизповедания в Европейския съюз. Откриването на конференцията се състоя в Аула магна „Патриарх Теоктист“ на Патриаршеския палат, като при откриването й поздравителни адреси прочетоха патриарх Даниил, г-н Серджу Нистор, президентски съветник, г-жа Ана Бирчал, зам.-министър-председател и министър на правосъдието, и г-н Виктор Опаски, държавен секретар за вероизповеданията.

По време на първата сесия на конференцията свещ. Кирил Синев от Русе прочете на румънски език доклада на Негово Високопреосвещенство Русенския митрополит Наум, озаглавен „Държава и Църква от Ранното средновековие до днес: българският модел за изграждане на християнска държава“.

След всяка от четирите сесии във форума се провеждаха дискусии, като участниците имаха възможност да отправят своите въпроси към специалистите в областта на отношенията между държава и вероизповедания в Европейския съюз.

08.06.2019 | Новини |