меню скрий менюто

ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ!

С този победен поздрав в първите минути на 16 април 2017 г. Негово Високопреосвещенство Русенски митрополит Наум възвести на своето боголюбиво паство Божието чудо, станало причина за спасението на човешкия род.

В празничното богослужение взеха участие: ст. ик. Илиян Илиев, ст. ик. Минко Казаков, ик. Георги Георгиев, дякон Недялко Димитров и дякон Румен Трофилов.

На площада пред катедралния храм „Св. Троица” владиката произнесе своето архипастирско послание към клира и миряните на Българската православна църква, като им припомни че „Христос Възкръсна, за да покаже, че силата и победата са винаги на страната на доброто и на справедливостта, на вярата и на надеждата, и на всепобеждаващата и жертвена Божия любов”.

По време на среднощната св. литургия сред богомолците в храма бяха и г-н Стефко Бурджиев, Областен управител на Област Русе, и г-н Младен Минчев, зам. Областен управител на Област Силистра.

По-рано вечерта българска църковна делегация, водена от свещ. Кирил Синев, традиционно бе изпратена от митрополит Наум в съседния румънски град Гюргево, от където духовниците получиха Благодатен огън, донесен от гроба Господен в Йерусалим.

 

Снимки: Атанас Димитров – АтаДим

16.04.2017 | Новини |