меню скрий менюто

180 Г. ОТ ОСВЕЩАВАНЕТО НА ХРАМА В СЕЛО ОСЕНЕЦ

На 29 юни 2016 г., Петровден, Негово Високопреосвещенство Русенски митрополит Наум отслужи св. литургия в храм „Св.ап. Петър и Павел”, с. Осенец, Разградско, честващ на този ден 180-годишнината от своето освещаване, станало на Петровден 1836 г.

По време на богослужението на архиерея съслужиха: ставр.ик. Георги Георгиев,  архиерейски наместник за Разградска духовна околия, прот. Цоню Цонев, председател на църковното настоятелство, прот. Цоньо Илиев, председател на храм „Живоприемни Източник”, с. Сеново, прот. Валентин Добрев, председател на храм „Св. Параскева”, с. Тетово и дякон Евгений Загорняк.

Десетки християни от различни населени места в околността бяха дошли, за да споделят духовната радост от светлия празник и да се поздравят с юбилейната годишнина.

В словото си към богомолците, Негово Високопреосвещенство митрополит Наум припомни жертвоготовността на жителите на с. Осенец, построили и благоукрасили църквата с доброволни дарения и труд, призовавайки народа да я пази и обгрижва все така усърдно и ревностно.

30.06.2016 | Новини |