меню скрий менюто

ЕДНОДНЕВНО ПОКЛОННИЧЕСКО ПЪТУВАНЕ ДО СКАЛНАТА ЦЪРКВА „СВ. АНДРЕЙ ПЪРВОЗВАНИ“, ДЕРВЕНТСКИ МАНАСТИР И МОЩИТЕ НА СВЕТИ ДАСИЙ В СИЛИСТРА – 30 ноември 2019 (събота)

30 ноември 2019 г. (събота):

6:00 ч. – Отпътуване от Русе  
Тръгване от  ул. „Хан Аспарух“ №1, пред НОИ в посока Силистра. Преминаване на  сухопътната ни граница с Румъния. Пристигане по време на богослужението в манастира посветен на св. Андрей Първозвани в село Йон Корвин. През 1940 г. там е открита пещерата, където той е отседнал по време на своята проповед в областта южна Скития. Манастирския комплекс ни впечатлява с големината и красотата си. Ще се поклоним на мощите на св Андрей, които се пазят тук и пещерата, в която е живял светеца. Тук е и кръста, на който е разпънат Свети Андрей – първият ученик на Христа.
Около обед ще отпътуваме за Дервентския манастир в село Остров, където се намира чудотворната икона на Пресвета Богородица. Там има аязмо, манастирът е красив, поддържан. В църквата на манастира „Дервент” се съхранява камък от първия храм, построен на това място преди две хиляди години. Отправяме се към Силистра, за да се поклоним на мощите на св. Дасий, които се намират в катедрален храм „Св.св. Петър и Павел“. Кратка разходка в града и до античната крепост Дуросторум.

17:00 ч. – Отпътуване за Русе  

Цена: 36 лв.

 

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
Транспорт с комфортен туристически автобус (климатик, видеосистема)
Пешеходна разходка в Силистра
Водач от България
Медицинска застраховка

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
× Разходи от личен характер
× Входни такси за обекти и прояви, посещавани по желание.

* Цената е изчислена за пътуващи 30 човека.


За записване и допълнителна информация:
+359 889 869 301 – Маруся Цветанова, ръководител група
Милен Бакалов, историк, богослов
Русенска митрополия

22.10.2019 | Поклонничество |